Şirket kurmak istiyorsunuz devamlı olarak "Fikrim var, işimin de uzmanıyım fakat şirket nasıl kurulur, kurma süreci kaç günümü alır, masrafları nedir, sermaye büyüklüğünü ve şirket tipini nasıl belirlemem gerekir bilmiyorum" diyen pek çok girişimciden biriyseniz fasonilac.com.tr'da şuanda okuduğunuz bu yazımız tam da sizin için, yol haritanızı çıkarmanıza yardımcı olacaktır.
Şirketinizi kurarken bilinçli bir şekilde kurulum yapabilir uzman kadromuzdan destek alabilirsiniz.
Şirket kurma işlemleri ortalama iki üç günde tamamlanır. Sermaye büyüklüğünün şirketin hayatını devam ettirebilmesi için yeterli gelir sağlayıncaya kadar geçen süre içinde nakit ihtiyacını karşılayacak kadar olması beklenir. Şirketin türüne göre ihtiyacınız olan sermaye miktarı da değişiklik göstermektedir. Şahıs şirketi, limited şirketi ve anonim şirket olmak üzere 3 farklı şirket türü vardır.
Limited şirket için minimum sermaye 10.000 TL anonim şirket için de 50.000 TL’dir. İlk aşamada yatırımlar yapılacak, cihazlar alınacak, yüklü ithalatlar yapılacak ise ileride ödemelerde sıkıntı yaşamamak adına bu tutarların daha fazla olması gerekir. Sermaye büyüklüğü 10.000TL civarında olan tek ortaklı bir girişim için kira ve mali müşavir ücreti hariç masraflar yaklaşık 1.500-2.000TL civarında tutacaktır.
Limited şirket kuruluşunda belirlenen (taahhüt edilen) sermaye için ödeme zorunluluğu yoktur ama anonim şirket kuruluşunda belirlenen sermayenin, şirket kuruluşundan önce ¼’ünün bankaya yatırılması zorunludur.
Şahıs Şirketi Nedir ? Nasıl Kurulur ?
Şahıs firması hem kuruluşu hem kapanışı en kolay şirket türü olduğundan dolayı en çok tercih edilen şirket türüdür. Genellikle ünvanda kurucu kişinin adı ve soyadı yazar.
Bir muhasebeci yardımı ile kendinize ait şahıs şirketi kurabilirsiniz.
Yeni düzenlemeye göre yeni bir şirket açacak kişilerin tek bir ortağı olabiliyor. En fazla ise 50 ortak olunabilir. Limited şirket kurmak için en az 10 bin tl sermaye gerekmektedir. Bir muhasebeci yardımıyla limited şirket için gerekli belgeleri hazırlayabilirsiniz.
Limited şirkette her bir otağın koymuş olduğu sermaye payının 25 tl ve katları olması gerekiyor.
Esas sözleşmenin sermaye maddesi düzenlenirken sermaye paylarının itibari değeri ile ortağa ait pay adedi de belirtilmelidir.
Gümrük müşavirliği şirketlerinde ortakların ve dışarıdan atanan gümrük işlemlerinde yetkili müdürlerin noter tasdikli gümrük müşavirliği izin belgesi ibraz edilmelidir. Yetkilendirilmiş Gümrük müşavirliği şirketlerinde ise ortakların Gümrük müsteşarlığından alınmış noter onaylı yetki belgesi ibraz edilmelidir.
Reşit olmayan şirket ortağının anne ve babasının ya da anne/babadan herhangi birisinin şirkete ortak olması halinde reşit olmayan ortak için mahkemeden alınmış kayyum atama kararı
Kurulacak şirketin kurucuları arasında belediyeler ve diğer mahalli idarelerle bunların kurdukları birliklerin bulunması halinde bu kuruluşların iştirakine izin veren Bakanlar Kurulu kararının bir örneği gereklidir.
Ana sözleşmede tüm ortaklar, yönetim kurulu üyeleri ve müdürlerin ad soyadı yanında yerleşim yeri, vatandaşlıkları, T.C. kimlik numaraları (yabancı vatandaşların yabancılara mahsus kimlik numarası) belirtilmelidir.
Fason Takviye edici gıda üretiminde, fason kozmetik üretiminde ya da medical üretimizde hangi şirket olduğu önemli değildir. Siz hangi şirket türünü kurmak isterseniz biz o şirket üzerinden gerekli iişlemlerinizi yapıp gerekli fason üretimlerinizde sizlere yardımcı olabiliriz.
fasonilac.com.tr