• : 0850 532 09 16
img
Takviye Edici Gıda

Takviye Edici Gıda Üretimi

Takviye Edici Gıda Üretimi

Takviye edici gıdalar normal beslenmeyi takviye etmek amacıyla günlük alım dozu belirlenmiş ürünlerdir. Bunlar mineral, protein, karbonhidrat, lif, yağ asidi, amino asit gibi besin öğelerinden çeşitli formlarda hazırlanırlar. Takviye edici gıdalar normal beslenmenin yerine geçmez. 

Takviye edici gıdalar; vitaminler, mineraller, proteinler, amino asitler, bitkiler, enzimler, lif ve yağ asidi gibi besin öğeleri kullanılarak çeşitli formlarda hazırlanmaktadır. Bu takviye edici gıdaların herhangi bir hastalığı tedavi etmek, önlemek gibi bir amacı yoktur. Genel olarak, takviye edici gıdalar; adından da anlaşılacağı üzere,  doğal beslenmenin yerine geçmemekte ancak onun eksiklerini tamamlayıcı bir mahiyet taşımaktadır. İlaç yerine tavsiye edilemez ve satılamazlar. Takviye edici gıda ürünleri; tablet, kapsül, tek kullanımlık toz paket, içecek vb gibi diğer sıvı veya toz formlarda tüketiciye sunulmaktadır. 2 yaşın altındaki bebekler için takviye edici gıda üretilmemektedir.


Takviye edici gıdalar zayıflatmaz, hastalıkları tedavi etmez. Halkımız takviye edici gıdalan zayıflatıcı vay tedavi edici ilaç olarak yayın yapan yanıltıcı reklam ve tanıtımlara itibar etmemelidir. 

Takviye edici gıdalar mevzuatla belirlenir 


Takviye edici gıda üretimi yaptıracak olan kişilerin, takviye edici gıda yönetmeliğine uygun davranması gerekmektedir.


Takviye edici gıdalanın ithalatı, üretimi, işlenmesi ve piyasaya arzıyla ilgili 02.05.2013 tarihli "Takviye Edici Gıdalanın İthalatı, Üretimi, İşlenmesi ve Piyasaya Arzına İlişkin Yönetmelik" ve 16.08.2013 tarihli "Türk Gıda Kodeksi-Takviye Edici Gıdalar Tebliği" yürürlüktedir. Gıda işletmecileri her bir takviye edici gıda için  Bakanlıktan "Takviye Edici Gıda Onay Numarası" almak zorundadır. 


Takviye edici gıda firmanın her markası için alınması gerekmektedir.


Takviye edici gıdalarda, sadece tebliğde yer alan vitamin ve mineraller belirtilen formlarda kullanılmalı, bunların günlük maksimum limitleri de tebliğe uygun olmalıdır. 


Takviye edici gıda üretiminde nereden başlamalıyız?

Vitapure ilaç olarak müşterilerimizden ilk talebimiz Türk Patent Kurumundan kendiniz ya da firmanız adına alınmış olan Marka Onayınızdır. Marka onayınız bu sürecinizin hepsini kapsamaktadır.

Takviye edici gıda ürettirmek istediğinizde şayet markanız onaylı bir marka değil ise üretiminizi yaptıramayacaksınızdır. Diğer bir tabirle markanız onaylı değil ise bir başka kurum ve kurum tarafından onaylanmış marka ile eşdeğer bir benzerlik taşıyorsa süreçleriniz hepsini iptal ettirebilirsiniz ve marka hukukunca davalık olabilirsiniz.

Markanız var ise Vitapure ilaç olarak müşterilerimizle birlikte fason sözleşme imzalamaktayız. Bu sözleşme ile birlikte her iki taraf birbirini koruyucu süreçlere yer verebiliyor. Sözleşme içerisinde firmaların adresleri yetkilileri, üretilecek olan ürünün içeriği ve markası yer almaktadır. Burada reklam ve tanıtım ürün sahibi yani marka sahibine ürünün kalitesi ve içeriğinden olabilecek durumlar ise üretici firmayı kapsamakta olduğu belirtilmektedir.

Takviye edici gıda üretiminde bakanlığa verilecek dosyalarda ise bu sözleşme yer alacaktır.

Takviye edici gıda da en önemli hususlardan biri üretilecek olan ürünün içerik ve tat durumlarıdır. Eğer elinizde bir formülasyonunuz yok ise Arge yaptırabilirsiniz (Vitapure ilaç olarak tüm müşterilerimize üretimden önce arge çalışması yapılarak ürünleri sunulmaktadır.)

Burada yapılacak olan Arge çalışmalarında elde edilen yüzde bileşenler bakanlık kaydında kullanılabilecektir.

Sektörünüze özgü + değerlerle rakiplerinize göre daha avantajlı ürünler üretmek istiyorsanız bu konuda da Arge çalışmalarımızda Arge ekibimiz sizlere planlar sunabilmektedir.


Siz pazarda nerede olmak istediğinizi bize anlattığınız an itibariyle sizleri pazara hazırlamaya başlayacağız.

Farklı yerde ürettirdiğiniz takviye edici gıda  ürünlerinizi Tarım ve Orman Bakanlığına dilekçe vererek başka üreticiye taşıyabilir ya da üretici eklemesi yapabilirsiniz.

GGBS üzerinden takviye edici gıda markanızın hangi üreticiler üzerinde olduğunu görebilirsiniz.

Vitapure ilaç olarak müşterilerimize onların ekibinden biri olmak için sonuç odaklı çalışmaya ve yönlendirmelere hazırız.

Takviye Edici Gıda Ürününü ürettiğiniz ama ürünün eğitimini nasıl alacağım?


Vitapure ilaç olarak üretmiş olduğumuz ürünlerle ilgili olarak talebiniz olur ise sizlere ürün eğitim dosyaları sunmaktayız. Pazarlama ve sunum dosyalarında Mümessilleriniz veya sizler ürünün pazarlamasında 

daha çok bilgi sahibi olacaksınız.


Etkileyici ve yasaya uygun web sayfası hazırlanmasında sizleri yönlendirmeye hazırız.

Takviye edici gıda ürünü üretimleriniz için bizlere her zaman ulaşabilirsiniz.

Ekibinizden biri olmaya hazırız.


Takviye edici gıda üretimi

takviye edici gıda,

takviye edici, gıda üretimi

takviye edici gıda üretimi

fason ilaç üretimi

fason takviye edici gıda üretimi

Takviye edici gıda üretiminde en hızlı nereden başlayabilirsiniz ?


1- bizleri 0850 532 09 16 numaradan arayarak hızlı sonuç alabilirsiniz.

2- 0543 618 23 30 numaradan hem whatsapp hemde arayarak hızlı sonuç alabilirsiniz

3- Fasonilac.com.tr içerisinde yer alan şirket kurulumu, takviye edici gıda onay yazılarını okuyarak ilerleyebilirsiniz.

4-  info@vitapureilac.com adresinden bizlere mail atarak hızlı sonuç alabilirsiniz.

5- vitapure ilaç üretim tesisimizi yada ofisimizi ziyaret ederek hızlı sonuç alabilirsiniz.

Siz nasıl ulaşmak isterseniz biz her zaman sizlere yardımcı olmak için hazırız.

Vitapure ilaç - fasonilac.com.tr

takviye edici gıda üretimi

takviye edici gıda üreticisi

fason ilaç

fason ilaç üretimi

takviye edici gıda onay numarası alma,

takviye edici gıda ruhsatı alma

takviye edici gıda onay numarası dosyası hazırlama





takviye edici gıda üretimi, takviye edici gıda, takviye edici, vitapure ilaç, fason ilaç, fason ilaç üretimi

#vitapureilac

#vitapure-ilaç

#takviyeedicigıda

#takviye-edici-gıda-uretimi

#kapsül-takviye-edici-gıda-üretimi


İlginizi Çekebilir